Vikkelä kokki

Ajatuksena on jakaa vikkelän kokin vinkkejä kaikille niille, jotka toivovat rankan työpäivän jälkeen selviytyvänsä ruoanlaitosta kohtuullisesti; kohtuullisesti kaikkien osapuolien kannalta.

Vikkelän kokin toimintapotentiaali perustuu riittävän hyvään kuiva- sekä pakkasvarastoon, ja luovaan kykyyn hyödyntää järkevästi “left over” – osastoa eli toimia taloudellisesti.

KARPPAUS on myös ruoanlaitossani yhtenä kantavana linjana – suosittelen lämpimästi Antti Heikkilän sivustoihin tutustumista.

Jos kiinnostuit, niin ryhdy täydentämään ruokavarastojasi.
Nämä auttavat sinua selviämään arjen haasteista:

Kuivatavarat ja säilykkeet:

Simpukkasäilyke
Tonnikalasäilyke
Pestopyre
Tomaattipyre, -murska
Kookosmaitosäilykepurkit/- jauhe
Perunamuusijauhe
Pussikeitot
Kuppikuumakeitot
Noodelit
Pähkinät
Salaattisiemensekoitukset
Hunaja
Dijon- sinappi
Ketsuppi
Valkosipuli
Sipuli/sipulijauhe
Öljy
Puolivalmiit paistosämpylät – j a patongit
Vihannekset( porkkanat, perunat, punajuuret, salaattitarvikkeet jne.)

Mausteet:

Pippurit: kokonaiset : viher-, rose-, musta-, maustepippuri, valkopippuri ja jauheet
Kumina
Laakerinlehti
Prvoencen mausteet
Sipulijauhe
Valkosipulijauhe
Grillimauste
Chilijauhe
Aromisuola
Sitruunahappo
Sinappijauhe
Yrttimausteet ( timjami, rakuuna, provence, oregano )
Soija
Maapähkinävoi
Sambal olek
Tandori/yms. valmismausteet
Dijon sinappi
Kastikkeiden ja keittojen pelastajat:

Texmex- dipit
Soijakastike
Chilikastike
Puolivalmiit kastikkeet
Säilykkeet (tonnikala, simpukat, pavut jne….)
Eilisen “leftovers”…

Salaatteihin ja keittoihin pika-apuja:

Aurinkokuivatutut tomaatit
Artisokan sydän -säilykkeet
Tonnikala
Anjovisfilesäilyke
Simpukkasäilyke
Katkaravut
Herkkusienet
Säilykepavut
Oliivit
Raejuusto
Salaattisiemenet ja – pavut
Soijarouhe
Kananmunat

Pakkasvaraston pelastajat:

parsakaali
katkaravut (tavalliset, jätit ja maustetut)
pakastekeitot
wokvihanekset
kasvisjuurekset, isot ja pienet
vihreät pavut
puolivalmisteet (esim. paistettu jauheliha, keitetty riisi, valmisruoat, perunaruoat jne.)
taikinat
marjat
Sei
Kalapuikot
Leivät/sämpylät

Jääkaapin “pelastajat”

Feta
ruoanlaittokerma
ruoanlaittojogurtti
kasvikset
liemikuutiot (kasvis, kala, liha, kana)

Seuraavat vikkelän kokin pikareseptit ovat luvassa :

Pestopasta
Pestopasta variaatiolla (katkarapu, simpukat, jauheliha….
Noodelit, keitot ja padat viritettyinä
Kuppikuumat virityksillä
Pakastekeitot virityksillä
Leftovers …
Pussimuusi + nakit, jauhelihasössö yms.
Pikakeitot ( pakastekeittojuuresviritykset…)

Advertisements

About helenarajalinna

henkilöstö- ja aikuiskouluttaja Kiinnostukseni kohteet ja koulutuksiini liittyvät teemat: viestintä ja vuorovaikutus, sosiaalinen media, narratiivisuus, osallistavat ja toiminnalliset menetelmät oppimisessa, aivot, muisti ja oppiminen,kehittävä työntutkimus, kulttuurien tutkimus, monikulttuurisuus - ja harrastuksina mm. ruoka, terveet elintavat, taide, teatteri, matkustelu...
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s